Post info


Comments 2


Author: f_24434

Assalamu'alaikum.. syukur ke hadrat ilahi.. alhamdulillah tamat test 1 untuk subjek math, sy pulang ke rumah (dlm pukul 1 tengahari).. mengambil peluang melepaskan rindu bersama keluarga tercinta.. selepas beberapa jam berada di rumah, tiba2 telefon bimbit sy berbunyi. tertera 1 message di skrin, lalu sy tekan utk read message tersebut "ftin, unikop cuti mgkin sminggu. dh ada student positif H1N1".

Innalillahhiwainailaihiroji'un!! terkejut! sebak! terganggu! bagaimana pula dengan student yg sudah dijangkiti?? sorg positif H1N1.. manakala lagi 3 org telah di kuarantin takut dijangkiti! ya allah, kasihanilah sahabat2 1 kolej ku ya allah! selamatkanlah kami dari sebarang bala bencana penyakit ini ya allah! sesungguhnya mereka sedang menuntut ilmu.. sy agak terkilan, pasti kelas akan terganggu selepas ini.. walau apa pun yg terjadi, sy berdoa ya allah.. selamatkan student yg telah dijangkiti.. Smoga mereka dpt teruskan perjuangan untuk belajar..

** allah turunkan bala bencana seperti ini untuk memperingati umat manusia sekalian.. sedarlah wahai manusia.. Sesungguhnya pulanglah ke jalan yg benar.. terlalu ramai yg sudah lari dari landasan.. tidak sedarkah kamu?? semakin bnyak wabak penyakit yg tiada ubat? semakin bnyak bencana yg berlaku?? T_T **

2 comments:


 1. unikop pun kena skali yer..
  smg semuanya baek2 belaka yer..:]
  yg baik dtg dr Allah..
  yg buruk itu juga dr-Nya..
  tapi disandarkan ke ats kita untuk peringatan sesama manusia..

  Allahu`alam

 1. Ini doa nak hindar dari penyakit berjangkit
  http://chendering.blogspot.com/2009/08/peringatan-wabak-h1ni-dan-doa.html

Followers