Post info


Comments 2


Author: f_24434

Alhamdulillah~ syukur ke hadrat ilahi kita masih berpeluang untuk melihat dunia! Harini hari yang bersejarah buat kita semua. Detik pengorbanan baru sahaja berlalu pagi tadi.. Pasti ramai yang terkorban bukan? Ops~ Lembu, kambing, unta dan sewaktu dengannya.. ^^,

surah al-Hajj ayat 37:
"Daging dan darah binatang korban itu tidak sekali-kali akan sampai kepada Allah, tetapi yang sampai kepadanya ialah amal yang ikhlas yang berdasarkan taqwa dari kamu. Demikianlah ia memudahkan binatang-binatang itu bagi kamu supaya kamu membesarkan Allah kerana mendapat nikmat petunjukNya. dan sampaikanlah berita gembira (dengan balasan yang sebaik-baiknya) kepada orang-orang yang berusaha supaya baik amalnya."
Alhamdulillah, beruntung lah kita kerana sempat menyempurnakan ibadah korban ini harini.. :) tak dilupakan semoga para jemaah haji mendapat haji yg mabrur!! ^^

Sy tak tahu harini perasaan berbaur gembira + sedih. Mungkin kerana dapat melalui hari ini dengan baik, tp rindukan suasana raya seperti dulu kala.. Bersama saudara mara, atuk.. nenek.. Tapi, semua tu dah jadi kenangan.. Tiada lg mereka disisi.. Allah lebih sygkan mereka. Cuma nya saudara mara jauh dimata.. Masing2 menjalankan tanggungjawab masing2. Ke kampung sebelah pihak lain, PERHAPS~ :)

Tak tahu sgt, harini rasa mcm "bila kakak sy nak kahwin????" *AKAK!!* rasa mcm tak sabar nak tambah2 family.. hehe. nak anak buah mcm orang lain jugak! (Apa la cik fatin merapu ni).. Apa2pun sy doakan smoga kakak sy cepat kawin.. Kalau boleh tahun depan ke? hahaha.. (habisla kalau dia baca).. dah2 cukup.. Selamat hari raya aidil adha untuk semua :)

2 comments:


  1. ni mesti kes tak nak langkah bendul nih... hahaha

  1. eh? xde kne mngene pun la..
    kakak tu mmg dah patut kahwin..
    bukan langkah bendul ke ape..

    =_=

Followers