Post info


Comments 0


Author: f_24434

Salam'alaikum untuk semua pembaca~ as usual selawat dan salam buat junjungan besar Nabi SAW.. Syukur ke hadrat ilahi masih diberi peluang mencoretkan sesuatu kat blog ni..

ada apa dengan AZAM vs UJIAN?

Sy mempunyai satu azam baru yang nampaknya sudah terkubur layu.. Azam untuk penuhkan attendance kelas sem ni.. dengan kehendak Allah sy diuji dengan ujian kesihatan lebih kurang 3 minggu lebih sehingga hari ni. Batuk-batuk masih berterusan, demam pulak on/off..Kepala terasa berat.. Kelas hari ni pun tak dapat dihadiri.. atas sebab ketidak laratan nak pegi.. Cousin sy pun dah berjangkit demam ngn sy ni, kesian dia..sy MC die pun MC jgk.

Doktor ade suspek sesuatu penyakit.. tapi tu hanya suspek.. Belum betul2 lagi.. Sy perlu menghantar sample ***** lebih kurang 3 hari berturut2.. Hari ni adalah hari kedua.. dan esok pastinya hari terakhir.. hehe..

Sekali sekala diuji dengan ujian kesihatan ni, barulah kita mula terkenang-kenang disaat kita masih mampu bergerak bebas.. Aktif dan sihat..

Sy sndiri tidak pasti adakah sy bersyukur di saat itu.. Adakah kita sentiasa bersyukur di saat kita mempunyai kesihatan yang baik dan sangat baik?? adakah kita??

Sangat sedih bila terfikir kembali, tp Allah tu maha adil bukan.. Diberi sakit untuk mengingati kita yang sentiasa alpa dengan duniawi.. Kita sgt2 perlu bersyukur kerana Allah masih syg kat kita.. Kita tak boleehhh sekali2 mengeluh dengan ujian kesihatan atau ujian lain yang menimpa kita.. Jadi jom la sama2 kite berterima kasih kat Allah..

THANK YOU ALLAH! I LOVE YOU MORE~

Tlg doakan semoga sy cepat sembuh ^^ amiiinnnn

wassalam

0 comments:


Followers